Regulament 2 comments


 

REGULAMENT CETATUIA XCO IASI

18 Iunie 2017

 

   

  1.Generalitati:

1.1  Acest regulament se aplică participanţilor la competiţia CETĂŢUIA XCO Iaşi 18 iunie 2017

1.2  Organizatorul evenimentului este Sportmania SRL Iaşi

1.3  CETĂŢUIA XCO este un concurs de mountain bike, cross-country, tip XCO (traseu circuit), destinat tuturor cicliştilor amatori sau profesionişti, posesori de biciclete mountain bike în bună stare de funcţionare.

1.4  Sunt admişi în competiţie ciclişti care au împlinit vârsta de 15 ani (cu acordul semnat al tutorelui).

1.5  Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau prin înregistrare la faţa locului (magazin BikeMania Iaşi) până în ziua de joi 15 iunie 2017 în limita locurilor rămase. În ziua cursei nu se fac înscrieriÎnscrierea se consideră finalizată după ce concurentul prezintă dovada plăţii (ordin de plată, chitanţă) şi semnează Declaraţia de Participare. Prezentarea cărţii de identitate la Race Office este obligatorie.

1.5.1 Înscrierile on-line se încheie pe 15 Iunie 2017. Taxele de înscriere se pot achita şi în ziua concursului la cortul de înscrieri.

1.6  Prin semnarea declaraţiei de participare fiecare participant: – declară că acceptă şi întelege termenii şi condiţiile de participare la CETĂŢUIA XCO IAŞI, precum şi regulamentul particular al competiţiei; – işi dă acordul că imaginea sa, sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamente, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub formă de fotografii, afişe, filme, interviuri, etc., în mod gratuit şi necenzurat.

1.7  Organizatorul işi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă a unui concurent, din motive obiective.

 

 1.  Obligaţiile participanţilor

2.1  Participarea la CETĂŢUIA XCO se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.

Declaratie 2017

2.2  Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, colaboratorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.

2.3  Traseul de concurs va fi marcat corespunzător specificaţiilor probei XCO, la un grad de dificultate mediu (pentru amatori) şi mediu-ridicat (pentru categoria ELITE).

2.4  Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de participare, prin care işi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la CETĂŢUIA XCO Iaşi. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competeţii sportive.

2.5  Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului. Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea.

2.6  Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs, precum şi de a concura conform nivelului tehnic şi disponibilităţilor fizice.

2.7  Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţa locului, înaintea desfăşurării competiţiei, în baza actului de identitate, în intervalul orar prevăzut de către organizator.

2.8  Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezinta în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.

2.9  Concurenţii înscrişi vor avea obligatoriu bicicletă tip mountain bike în stare bună de funcţionare şi cască de protecţie.

2.10  Cicliştii juniori care au împlinit la data cursei vârsta de 15 ani, vor putea participa la CETĂŢUIA XCO IAŞI doar dacă prezintă la înscriere Acordul de Participare cu răspunderea comună a minorului şi a unui părinte (tutore legal)
 

 1.  Taxa de participare

3.1  Taxa de participare la CETĂŢUIA XCO se poate achita prin transfer bancar şi include participarea la cursă şi pachetul de înscriere.

3.2  Înscrierile online se încheie joi, 15 iunie 2017.

3.4  Taxa de participare este aceeaşi indiferent de categoria de concurs :

 • 10.05.2017 – 17.06.2017   90 Lei

 

3.5  Taxa de participare se achită în contul RO71 RZBR 0000 0600 1652 0155, deschis la BANCA RAIFFEISEN BANK IAŞI, cu menţiunea: Nume şi Prenume | Taxă participare CETĂŢUIA XCO

3.6  În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.

3.7  Organizatorul nu va suporta în nici un fel costuri adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor şi nici nu poate fi tras la răspundere în cazurile extreme care ar duce la anularea cursei.

 

 1.  Pachetul de înscriere

4.1  Pachetul de înscriere conţine :

 • Produse nutritive + Bidon;
 • Sapcă personalizată a competiţiei – cu sponsorii principali;
 • Număr de concurs – doar cu sponsorii principali;
 • Chip de concurs;
 • Diplomă de participare.

 

 1.  Categorii şi curse

5.1  Desfăşurarea competiţiei CETĂŢUIA XCO se face pe categorii de vârstă, cu minim 10 participanţi înscrişi pe categorie. Organizatorul poate comasa doua categorii de concurs în cazul în care nu există numărul minim de participanţi pe categorie. Excepţie face categoria ELITE. Număr maxim de participanţi în competiţie: 150. Participanţii se pot înscrie la urmatoarele categorii: ELITE Masculin (UCI) | ELITE Feminin (UCI) | Masculin Junior ELITE (UCI) | Under 23 Masculin | OPEN Feminin | Masculin 15 – 18 ani | Masculin 19 – 29 ani | Masculin 30 – 39 ani | Masculin  40 +

5.2  În cadrul evenimentului CETĂŢUIA XCO se vor desfăşura 3 curse, respectiv: Open Feminin + Masculin 15-18, Masculin 19-29 + Masculin 30-39 + Masculin 40+, Elite Masculin, U23 Masculin, Elite Junior. STARTUL PE CATEGORII POATE FI MODIFICAT ÎN FUNCŢIE DE STAREA TRASEULUI, CONDIŢII METEO ŞI NUMĂR DE PARTICIPANŢI!

5.3  Cursele se desfăşoară pe traseu marcat corespunzător, tip circuit, de aprox. 5 km / tură.

5.4 NUMĂRUL DE TURE POATE FI MODIFICAT DE ORGANIZATORI ÎN FUNCŢIE DE CONDIŢIILE METEO ŞI NUMĂR DE PARTICIPANŢI.

5.5  Cursa se închide în momentul în care primul concurent de la categoria de vârsta respectivă, încheie numărul de ture corespunzător. Participanţii care se află pe traseu vor fi opriţi la finish.

5.6 Premierea are loc la finalul evenimentului, după omologarea rezultatelor. Se premiază primii trei clasaţi din fiecare categorie de concurs.

 

 1.  Proceduri de concurs

6.1  Programul evenimentului


Toţi participanţii care vor concura la categoria ELITE sunt rugaţi să aibă asupra lor LEGITIMAŢIA DE LA FEDERAŢIE atât în ziua concursului cât şi la şedinţa tehnică.


Cursele din cadrul competiţiei CETĂŢUIA XCO se vor organiza după un program pus la dispoziţie de organizator, după cum urmează (Programul se definitivează în preziua cursei):


17 iunie

10:00:17:00 – Inregistrari si preluare pachete
11:00-18:00 – Antrenamente oficiale;


18:30 – Sedinţă tehnică;


18 iunie

La ora 09:00 – Start U23  – Pentru Cupa Naţională.
La ora 09:10 – Start Masculin 15-18, Masculin 19-29 + Masculin 30-39 + Masculin 40+

La ora 09:20 – Start Feminin OPEN
La ora 11:00 – Start Elite Feminin + Masculin Junior Elite ( UCI )

La ora 13:00 – Start Elite Masculin UCI

Premierea este la ora 15:00.
Orele pot fi modificate în funcţie de vreme şi numărul de participanţi.

6.2  Sedinţa tehnică  va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua antrenamentului oficial. În cursul sedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseelor, sistemului de desfăşurare a competiţiei, eventuale modificări, precum şi a regulilor pe care sunt obligaţi să le respecte. Prezenţa participanţilor este obligatorie.

6.3  Recunoaşterea traseului / Antrenament oficial

Concurenţii au posibilitatea de a recunoaşte traseul de concurs în intervalul de timp programat de organizator. Recunoaşterea traseului şi antrenamentul oficial se face pe bicicletă, respectând indicaţiile oficialilor.

6.4  Cronometrarea se face la zecime de secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe cipuri de cronometrare.

6.5 Numerele de concurs se atribuie în ordinea înscrierilor valide, diferenţiat amatori / profesionişti, astfel: Elite – numere fond roşu /Amatori – numere fond verde.

Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe site.

Numărul de concurs trebuie purtat vizibil pe toată durata cursei pe ghidonul bicicletei.

6.6  Startul şi sosirea. Startul pentru fiecare cursă în parte se va da la data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-ul competiţiei. Startul şi sosirea coincid.

 

    7.Traseul de concurs

7.1  Traseul de concurs este tip circuit de aprox. 5 km (în buclă). Fiecare concurent trebuie să parcurgă întreg traseul şi numărul de ture corespunzător categoriei pentru care concurează. Oficialul din zona start/sosire evidentiază prin panou numărul turei în care se află concurenţii.

7.2  Traseul de concurs este diferit pentru categoria ELITE masculin. Acesta include o buclă specială faţă de traseul normal.

Retragerea din cursă din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la arbitrii de traseu. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continuie cursa, are obligaţia să informeze cel mai apropiat arbitru de traseu care va consemna retragerea sa.

 

 1.  Echipament obligatoriu

8.1 Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: bicicleta mountain bike în stare bună de funcţionare (verificaţi starea sistemului de rulare / frânare / starea anvelopelor); cască de protecţie ciclism; număr de concurs vizibil pe ghidon (pus la dispoziţie de către organizator).

8.2  Recomandăm utilizarea echipamentelor speciale (mănuşi, îmbrăcăminte specifică).

 

 1.  Penalizări / Descalificări

9.1  Nerespectarea regulilor de recunoaştere a traseului de concurs şi de participare în concurs, atrag descalificarea concurentului.

9.2  Trecerea incorectă a liniei de sosire atrage descalificarea concurentului.

9.3  Lipsa / neutilizarea echipamentului obligatoriu atrage descalificarea concurentului.

9.4  Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi sau spectatori (limbajul vulgar sau comportament nesportiv) determină descalificarea concurentului.

9.5  Nerespectarea indicaţiilor personalului organizator (starter, arbitrii traseu, cronometrori, director cursă) atrage descalificarea concurentului.

 

 1.  Protecţia mediului înconjurător

10.1  Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de alimentare.

 

 1.  Reclamaţii / Contestaţii

11.1  Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, la Race Office, în decurs de 30 minute de la finish-ul oficial.

11.2  Taxa de contestaţie este de 50 de lei, suma fiind restituită în cazul în care se aprobă contestaţia.

 

 1.  Modificarea programului / alte decizii privind desfăşurarea competiţiei

12.1  Organizatorul poate opri temporar sau anula o cursă dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de sigurantă.

12.2  Organizatorul işi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului. Locaţia curselor precum şi datele de desfăşurare pot fi modificate în funcţie de condiţiile meteo, disponibilităţi de organizare. Aceste modificări vor fi aduse la cunostinţă participanţilor cu minim 5 zile înaintea evenimentului CETĂŢUIA XCO.

 

 

 


Lasă un comentariu

2 thoughts on “Regulament